Značka ZETHS se etabluje od roku 2016. Během této doby jsme od ní mohli vidět některé sportovní maloobjemové motocykly, ale třeba také prototyp litrového V-twinu. Nyní uvádí do prodeje půllitrový retro supersport.

ZETHS se specializuje na klasické motocykly. Jejich většinu prodejů činí maloobjemové choppery se vzduchem chlazenými motory o objemu 250 či 300 kubíků. Míří ale ještě mnohem výš, co dokládá vlastním vývojem 1000ccm V-twinu o výkonu 60kW. Mezi tím ale uvádí do prodeje sportovní pětistovku ZFR 500R.

Po vzoru mnoha jiných motocyklů poslední doby, v rámu motocyklu bije vodou chlazené dvouválcové paralelní srdce s výkonem 33 kW, tedy motor, který typicky pochází od společnosti Loncin. V ZETHS šli ovšem v konstrukci motocyklu po svém a nechtěli přijít s další variací na stejné téma, jako mnoho jiných výrobců. Rám je tedy hliníkový, zadní kolo má jednostrannou kyvnou vidlici a kola by měla být bržděna třmeny značky Brembo a další pohonné komponenty by měly být od japonského DID.

Přední USD vidlice by měly mít možnost nastavení komprese a odskoku kola, zadní podvozek by měl umožňovat změnu předpětí pružiny a odskoku kola. Otázka visí nad použitými brzdami, kdy ZETHS sice hovoří o čtyřpístkových radiálních třmenech Brembo, ovšem na vyobrazených materiálech jsou třmeny jakési jiné značky.

Motocykl značně vyniká svým retro kabátkem s dvěma kulatými světly, odkazujícími na design motocyklů osmdesátých let.

Cena sice nebyla oznámena, ale podle ohlasů z okolí značky by se měla pohybovat okolo 7000 amerických dolarů. Což věru není vůbec málo. ZETHS ale operuje i coby ODM výrobce a tak je možné, že se tento supersport objeví na trhu pod nějakou jinou značkou a s nějakou úplně jinou a zajímavější cenou. Prodej by měl začít v květnu 2023.