Soud ve Varese ohlásil že ukončuje konkursní řízení nad společností MV Agusta. Po šesti letech snahy tak mohou zaměstnanci, majitelé firmy i věřitelé lépe spát. A samozřejmě tím pádem i majitelé motocyklů této značky.

Připomeňme jen flashback do roku 2016, kdy se někdejšímu majiteli Giovanimu Castiglionimu nezdařilo zresuscitovat MV Agustu, kterou odkoupil od Harley Davidsonu a MV Agusta se dostala do bankrotového režimu. V roce 2017 nastoupil Timur Sardarov s rodinnou investiční společností ComStar, který s pomocí investice ve výši 180 milionů dolarů odvrátil bezprostřední hrozby.

Nyní, po více než pěti letech, se MV Agusta zcela dostává z konkurzního řízení poté, co splatila všechny své závazky věřitelům. K tomu přihlédl obchodní soud ve Varese, který ukončuje bankrotový režim společnosti.

Pro MV Agustu a pro ředitele Timura Sardarova je to den otevřených dveří, kdy v nich může zcela otevřeně přivítat KTM, alias koncern Pierer Mobility, se kterým MV Agusta podepsala dohody o sdílení prodejní a servisní sítě. Nyní mohou započít i další, rozsáhlejší jednání o osudu MV Agusty, vzhledem k tomu, že nyní může pan Sardarov se splolečností plně nakládat.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Můžeme se tak klidně v brzké době i dočkat, že MV Agusta přejde do plného vlastnictví koncernu Pierer Mobility. Ten aktuálně vlastní 25,1% MV Agusty a mohl by ji klidně spolknout celou.