Stefan Pierer je bezesporu jedním z lidí, kteří z prdu vykouleli kuličku. Narozen v roce 1956, v roce 1987 založil investiční společnost Cross Industries, která poměrně vzápětí koupila tehdy zkrachovalou firmu KTM.

Během let se Pierer vypracoval na jednoho z nejvlivnějších lidí v Rakousku, vlastnící firmy s obratem přesahující 100 miliard korun ročně. Není tudíž udivující, že člověk z praxe, který se doslova vypracoval z ničeho na vrchol motoristického průmyslu je nominován na člena představenstva Daimler AG.

Stefan Pierer by měl v dozorčí radě vystřídat finskou manažerku Sari Baldauf, která je na této pozici již 15 let. Sari se hodlá ve svých 67 letech stáhnout z některých svých aktivit, protože je vedle představenstva Daimleru také členkou představenstev několika firem, jako je třeba Nokia.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Pro Daimler bude Pierer jistě přínosem, zejména proto, že je to člověk z praxe a nikoliv pouhý manažer s certifikátem znalostí práce v SAPu. Jeho volba do představenstva Daimleru by měla proběhnout 3. května 2023.