Kdysi řekl jeden klasik, že závist je nejvyšší forma uznání. A když závidíte opravdu moc, tak se pokusíte o něco podobného sami, byť obšlehnete něco, co vymyslel někdo jiný.

Harley Davidson Sportster je ikona klasiky, která má kořeny až v padesátých letech minulého století. A s vědomím že v Asii je možné téměř vše se díváme na kopii Sportsteru - Xiangshuai X650N. Motocykl nese tak veliké množství podobností, že stačí jen nalepit jinou nálepku na nádrž a leckdo neznalý by se nechal snadno ošálit.

Čínský výrobce osadil stroj vodou chlazeným V-twinem o výkonu 49 koní a točivém momentu 50 Nm. S šestistupňovou převodovkou ovšem nepřesáhne rychlost 120 km/h, alespoň při pohledu na tabulku parametrů výrobce.

Suchá hmotnost 226 kilogramů ukazuje na použití kvalitní bublinkaté oceli. Z estetického hlediska je motocykl značně inspirován výše uvedeným Harleyem. Nechybí téměř přesná kopie nádrže, litých kol, designu přední vidlice včetně prachovek, ale také krytu primárního převodu, který má na levé straně typickou lesklou "harleyovskou" pokličku. Samozřejmě nesmí chybět sekundární převod ozubeným řemenem, kterým Sportster 883 také disponuje, ovšem na druhé straně stroje.

Motocykl Xiangshuai X650N je vybaven LED světly a blinkry a LCD přístrojovým panelem. V Číně stojí 36800 yuanů, což dělá v přepočtu kolem 115 tis. Kč. Naštěstí je téměř jisté, že se tento stroj neobjeví v Evropě a tak ho můžeme brát jako takové zpestření kolekce čínských kopií v našem seznamu.