Společnost CFMOTO nedávno uvedla na trh zcela nový, dvouválcový motor o objemu 450 kubíků. S tímto motorem již přivezla na trh malý supersport a v brzké době se dají očekávat další modely.

Vývoj motoru jako takového stojí neskutečné peníze a čas. A tak se po jeho úspěšné výrobě vyplatí ho alokovat do co nejvíce modelů různých řad motocyklů. S tímto dvouválcem již máme na trhu malý supersport CFMOTO 450SR. Následovat bude naháč a poté... možná i nějaké adventure enduro.

Naháč 450NK do značné míry využije techniky ze supersportu 450SR a současně designu z nejnovějšího přírůstku tyrkysové značky - naháče CFMOTO 800NK. Velmi podobné bude přední světlo a vlastně celá maska, kryt přístrojového panelu, boční kapotáže i tvar předního blatníku. Ze 450SR si vezme vše zásadní, tedy motor, rám, podvozek, brzdy, sedačku jezdce, spolujezdce a vlastně téměř celou zadní část.

Odlišné budou stupačky řidiče, které budou posunuty více vpřed a spolujezdce, které nebudou na hliníkovém odlitku, nýbrž na ocelovém držáku. Naháč bude mít samozřejmě značně vyšší řídítka, aby byla zajištěna vzpřímenější jízdní pozice. Z elektroniky můžeme očekávat 5" TFT přístrojový panel z 450SR.

Motor poskytující maximální výkon 37kW bude z legislativních důvodů přiškrcen na 34,5kW, aby se motocykl vešel do kategorie držitelů řidičáků A2. U 450NK se očekává hmotnost kolem 165 kilogramů a tak bude poměr výkon/hmotnost na samé hranici legislativního maxima, což je skvělá zpráva pro všechny budoucí majitele. Motocykl by tak mohl být velmi svižný a obratný.

O jeho brždění se postarají brzdy Brembo, konkrétně na předním kole brzdový třmen Brembo M4.32, který se zakusuje do 320-milimetrového brzdového kotouče. Motocykl bude vybaven pouze ABS systémem a tudíž to bude čistá esence jízdního zážitku bez jakýchkoliv jízdních asistentů. Z komunikačních funkcí zmíníme pouze možnost si dokoupit jednotku T-box, umožňující propojení mobilního telefonu a displeje motocyklu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Prozatím neznáme datum uvedení stroje na český trh. Jasné ovšem je, že bude stát pod magickou hranicí 150 tis. Kč.