Harley-Davidson nám právě představil dva nové motocykly CVO pro rok 2023 – CVO Street Glide a CVO Road Glide, přičemž všechny podrobnosti by měly být zveřejněny 7. června.

Dva nové modely nabídnou nové designy, nový motor Milwaukee-Eight VVT 121, zcela nové odpružení a nový infotainment se dvěma možnostmi laku a povrchové úpravy. Nové označení 121 na airboxu pak implikuje objem 1982 ccm, coby přepočet z krychlových palců a spekuluje si o využití systému VVT - variabilní časování ventilů.

2023 Harley-Davidson CVO Street Glide
Zcela nová kapotáž netopýřího křídla, která je součástí tohoto modelu CVO Street Glide 2023, nabízí vylepšený profil s aerodynamičtějším vizuálem a propracovanějším předním sklem. Profilové rysy jsou pak výraznější a blinkry jsou zapuštěny do "křídel". I přesto, že je zachován ikonický tvar "T" kapotáže netopýřího křídla, silueta a rysy byly modernizovány. Nová kapotáž pak graficky navazuje na palivovou nádrž, boční kryty a sedlové brašny. Charakteristické světlo "omega" pak umožňuje okamžité rozpoznání tohoto modelu.

2023 Harley-Davidson CVO Road Glide
Zcela nová kapotáž modelu CVO Road Glide představuje agresivní facelift "žraločího nosu" a navazuje na palivovou nádrž, boční kryty a sedlové brašny. Jediný LED světlomet má široký, horizontální tvar, přesto si lze všimnout prvků, které se odvolávají na klíčové rysy předchozích modelů Road Glide, přičemž blinkry jsou zabudovány do vnějších části světlometu.

 

Jochen Zeitz - předseda, prezident a generální ředitel Harley-Davidson
„S představením zcela nových CVO Street Glide a CVO Road Glide jsme kompletně přepracovali dva z nejznámějších motocyklů Harley-Davidson a nově definovali hranice CVO. Přehodnocením těchto dvou modelů od základů zahajujeme novou éru inovací, designu, inženýrství a technologií a zároveň rozšiřujeme definici Harley-Davidson CVO a posouváme zážitek z velkých amerických cesťáků na jinou úroveň. Nové CVO Street Glide a CVO Road Glide ruší stereotyp a nastavují laťku pro vrcholný zážitek z jízdy na Harley-Davidson.“

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Brad Richards - viceprezident pro design a kreativní ředitel Harley-Davidson
„Tyto zcela nové designy přinášejí ucelený a dynamický tok designu od předních blatníků až po sedlové brašny. Design těchto modelů CVO Street Glide a CVO Road Glide dosáhl většího stupně vizuálních změn než kterákoli předchozí generace a je revolučním odrazem umění evoluce. Stejně jako všechny motocykly Harley-Davidson mají i tyto nové modely navodit pocit nadčasovosti.“