Americký konstruktér Ky Michaelson se pustil do odvážného projektu, který pokořil ve své kategorii ojedinělý rychlostní rekord. Tlakem piva poháněný motocykl dosáhl maximální rychlosti 240 km/h.

Srdcem motocyklu je pivní keg, který byl přestavěn do podoby parního generátoru. 52 litrů piva typu Pilsner (viz video níže), které je v něm zahřáto na 150 stupňů Celsia dosahuje tlaku 19,3 barů, který je použit pro dvě trysky, evokující nízko položené výfuky.

K maximální rychlosti mu pomáhá, jak jinak, booster ve formě lahve s oxidem uhličitým. Kuriózní technické řešení používá tento hodnotný a drahý nápoj a tak je velmi diskutabilní, zda-li je provoz tohoto stroje vůbec ekonomický. Nemusíme se úplně dlouho rozmýšlet a je nám jasné že nikoliv.

 

Do projektu pivem poháněného motocyklu se pustil proto, že chtěl uctít památku své přítelkyně Kitty O´Neillové, která ho provázela jeho konstruktérským životem již od roku 1976 a v Michaelsem zkonstrovaném dragsteru dosáhla rychlosti 1000 km/h.

Nutno podotknout, že Ky Michaelson není v oboru garážových staveb žádným nováčkem. Má za sebou již několik projektů, včetně motokár poháněných raketovým pulzním motorem, raketově poháněnými dragstery a obecně podobnými peklostroji.

Jeho pivem poháněný motocykl je tak jen třešínkou na dortu v jeho lety hodnotné garážové tvorbě.