QJ Motor se zrovna dvakrát moc netají, kde vzal inspiraci pro svůj nadcházející supersport. Přídomek SV odkazje na MV Agustu Superveloce. A nejenom přídomek, ale zejména design.

Ještě než skončila MV Agusta v oranžové náruči KTM, v roce 2020 podepsala (samozřejmě za peníze) smlouvu o spolupráci s QJ Motor. V rámci této dohody získal QJ Motor jednak práva k několika motorům MV Agusta a dokonce získala její designéry Adriana Mortona a Paola Bianchiho. Oba tito designéři vtiskli modelu SRK 921 nezaměnitelnou podobu MV Agusty Superveloce.

qsra1

QJ SRK 921 se odhalila veřejnosti na veletrhu EICMA v roce 2023. Tehdy v karosářské variantě RR, která tak nějak úplně neurazila, ale také ničím zvláštním nenadchla. Proto si QJ udělal reparát a vtiskl tomuto modelu nový designový směr. Což ovšem neznamená, že by verze RR neměla přestat existovat. A naopak - budou tři. RR, RC a SV. A všechny tři budou osazeny motorem MV Agusta 930.

qsra2

Tříválcový řadový motor MV Agusty poskytuje výkon 123 koní (96kW) při 10000 otáčkách a k tomu točivý moment 102 Nm. QJ motor si ho naladilo trochu po svém, nahnali pár koní navíc (129), kterým padlo za oběť několik Nm točivého momentu (93).

qsra3

Verze RR váží s plnou nádrží 215 kilogramů. Je osazena podvozkem Marzocchi, tlumičem řízení Marzocchi a brzdovými třmeny Brembo Stylema. Před řidičem je rozměrný TFT displej, skrze něj bude možné volit jízdní režimy. O bezpečnost se stará náklonové ABS a několikastupňová kontrola trakce. Všechny modely budou mít řadící quickshifter již v základní výbavě. Verze RR stojí (v Číně) v přepočtu 8990 € a prozatím nemáme informace o tom kdy bude k dostání v Evropě.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

V této souvislosti ještě připomeneme existenci litrového čtyřválcového modelu SRK 1000 RC. Ten je osazen 1078-kubíkovým čtyřválcovým motorem z dílny MV Agusty o výkonu 144 koní. 1000 RC by měl (bez paliva) vážit 198 kilogramů a měl by být osazen stejnými brzdovými a podvozkovými komponenty jako SRK 921 RR. Ačkoliv měl jít do výroby již před rokem, vyjela jen jeho malá várka a výroba byla utlumena. A přijde na trh ještě o něco později, protože platforma 921 dostala u QJ Motor přednost.