Nejnovější Italka čerpá inspiraci z Lamborghini Sian FKP 37 V12.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini Edition přichází s nádhernou zelenou barvou "Gea Green", kterou má Lamborghini na svém modelu Sian FKP 37. Kombinace těchto dvou strojů vypadá neodolatelně. Nový Diavel má přední USD vidle ve zlaté barvě. Tato maličkost dodává motocyklu ještě větší prestižnost. Nejhezčím prvkem jsou však kovaná kola z lehké slitiny. Vzor těchto kol má také navíc v modelu Sian a dodává to ještě více dokonalosti těchto dvou strojů.

Diavel má několik hliníkových dílů, jako je kryt chladiče, sání vzduchu, spojler, kryt nádrže, kryt sedadla, přední a zadní blatník, kryt digitálního tachometru a  rám předního světla. Šestihranné zakončení výfuku je vyrobeno z uhlíkových vláken a výfuk je inspirován zakončením výfuku u Lamborghini Sian FKP 37.

Jako poznávací znamení má Diavel 1260 z boku napsané číslo 63, což naznačuje počáteční rok, kdy se vyrobilo první Lamborghini. Toto číslo můžeme také najít na Sianovi, proto je toto superauto limitováno jen na 63 kusů. Ducati byla naštěstí velkorysejší a limitovala výrobu na 630 kusů.

Můžete si také zakoupit helmu od Centro Stile Ducati, která ladí barevně i graficky těmto strojům.

Pod veškerou touto nádherou má motocykl motor Testastretta V-twin o objemu 1262 ccm. Tento motor je aktuálně uzpůsoben veškerým požadavkům emisní normy Euro 5. Má výkon 117 kW (157 koní) s maximálním kroutícím momentem 129 Nm.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Tlumení je od výrobce Ohlins, zatímco rudě lakované brzdové třmeny jsou od značky Brembo. Hmotnost motocyklu je 220 kilogramů bez náplní a cena by se měla pohybovat kolem 840 tisíc Kč.