Moto Guzzi V85TT je pro malou italskou továrnu velmi úspěšným modelem. I proto výrobce necítí potřebu stroj nějak masivně vylepšovat a pro sezónu 2021 připravuje jen drobnější vylepšení.

Jsou to především nové barvy. Černočerná Nero Etna, tříbarevná kombinace Giallo Mojave a také červeno-bílá kombinace Rosso Uluru. Jakkoliv se zdají být barevné kombinace stejné s předchozími ročníky, pozornému oku čtenářovu neunikne, že došlo u žluto-bílé kombinace k vystřídání barev. Například původně žluto-bílá varianta je nyní bílo-žlutá.

 

Podobně tomu je i u původního červeno-bílého modelu Rosso Kalahari, který bude vystřídán modelem Rosso Uluru. V něm dostává červená barva více prostoru. Více červené je jak na nádrži, tak je celý červený přední blatník.

Aby to nebylo pouze o barvách, Moto Guzzi hlásí že sáhla i do optimalizace motoru. Po fyzické stránce byla inovována vačka a optimalizováno časování ventilů. Po stránce elektronické byly optimalizovány palivové mapy. Na maximálním výkonu a kroutícím momentu to sice poznat není. Kde to poznat je, je oblast většího zátahu motoru. Kroutící moment narostl zejména v nižších a středních otáčkách.

Společně s optimalizací palivových map přišly i další dvě navíc. Vedle stávajících Street, Rain a Offroad přišla i palivová mapa Sport a uživatelsky definovatelná Custom. Palivové mapy jsou nyní spřaženy společně se systémem ABS a kontrolou trakce do komplexních jízdních režimů, což v předchozích modelových ročnících také nebylo. Jako standardní výbava bude nyní k dispozici i tempomat.

Nejzásadnější viditelná změna je ale na kolech. Zde reagovala Moto Guzzi na výtky některých cestovatelů a nové modely jsou již standardně osazovány ráfky pro bezdušové pneumatiky. Dráty výpletu jsou směřovány směrem ven na límce ráfků, podobně jako to mají některé motocykly BMW. Absence duší uvnitř ráfků tak uspořila 1,5 kilogramu neodpružených hmot, což ještě více napomohlo k již tak výborným jízdním vlastnostem. Nové ráfky s novým ukotvením drátů stojí za tím, že se u modelů 2021 musíme rozloučit se slušivým nápisem Moto Guzzi na ráfcích.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Všechny updaty techniky i elektroniky se budou týkat i cestovně vybaveného modelu Tour. Ten bude stále v béžové barvě Namib. Model Tour bude vybaven vyšším plexisklem, mlhovkami, vyhřívanými gripy a sadou cestovních kufrů z řady Urban.