Ducati představila rozšíření řady svých power cruiserů o nový XDiavel Black Star a Dark, které se tak přidávají k verzi S. Ten tak vstupuje do sezony s výkonnějším motorem, splněnou normou Euro 5, přepracovaným vzhledem a upraveným výfukem.

Celá řada 2021 je vybavena dvouválcem Testastretta DVT 1262, který vyhovuje normám Euro 5. Díky tomu bylo nutno upgradovat tlumič výfuků a došlo k nové kalibraci motoru. Motocykl nyní poskytuje maximální výkon 160 koní při 9500 ot./min a maximální točivý moment 127 Nm při 5000 ot./min. Dále je XDiavel vybaven inerciální měřící jednotkou Bosch (IMU), která dynamicky měří úhly náklonů, stoupání a rychlost změny polohy, které předává systému ABS Cornering Bosch, což dokáže zvýšit standard výkonu a bezpečnost. Tento systém společně s Ducati Traction Control (DCT), jízdními režimy, tempomatem a Ducati Power Launch (DPL), tak stroji dodává maximální technologickou vyspělost, díky čemuž zajišťuje jezdci maximální bezpečnost.

XDiavel Dark je k dostání v matném černém lakování nádrže. Je vidět, že u Ducati berou temnou stranu opravdu vážně. Černá barva se zde stala dominantou a prolíná se i na mechanické součástky a další povrchové úpravy jako je matný černý rám, černé eloxované desky bočního rámu, kryty chladiče a matně černá kola. Jak se dnes často mezi fashion blogery používá - black is the new black! Stroj je dále vybaven brzdovým systémem Bosch ABS 9,1 MP s brzdami Brembo M4.32, nastavitelným odpružením a jízdními režimy - Sport, Touring, Urban. Dále zde najdeme Full LED přední a zadní světla a přístrojovou desku s TFT displejem. Sedadlo spolujezdce s opěrkou není součástí, ale lze dokoupit v katalogu příslušenství.

Další verzí je sportovnější XDiavel Black Star, který je inspirován světem sportovních aut. Mísí se zde matná šedá s matnou černou, které rozděluje červený pruh. Tato verze je plná propracovaných detailů, kterými jsou např. červené kryty hlavy motoru, semišové sedlo a lesklý černým rám. Charakteristickým prvkem tohoto modelu jsou kované ráfky lakované v lesklé barvě, které nejenže zvyšují celkový estetický dojem stroje, ale navíc ho odlehčují o více než 2kg. Vpředu najdeme ráfek 3,5" x 17" s pneumatikou 120/79 ZR17, zatímco vzadu je ráfek o rozměrech 8" x 17" s pneumatikou 240/45 ZR17 obě Pirelli Diablo Rosso III. Oproti verzi Dark jsou zde navíc přední brzdové třmeny Brembo M50, přední reflektor DRL, bluetooth modul pro informační a zábavní systém, vidle s povrchovou úpravou DLC, pro snížení tření a litá hliníková zpětná zrcátka. 

Verze XDiavel Black S bude v nové sezóně k dostání v lesklé černé v kombinaci s matně černou, červeným lemováním a s ocelově šedým rámem s černými koly a kovanými a eloxované bočními kryty motoru s viditelným obráběním. Oproti předcházejícím verzi Black Star, zde navíc najdeme eloxovanou a kartáčovanou kyvnou vidlici, 12-paprsková kola s jedinečným zpracováním a lesklý černý motor s hliníkovými páskami zvýrazňujícími jeho tvar. 

Pro řadu XDiavel jsou navíc k dispozici, kromě rozsáhlého katalogu příslušenství, taktéž tři speciální balíčky možného přizpůsobení:

  • SPORT PACK - modernější řídítka se závažím, vylepšené víčko nádrže a kovaná hliníková kola
  • TOURING PACK - magnetický tank bag, pohodlnější sedadlo jezdce a sedadlo spolujezdce
  • URBAN PACK - hliníkový kryt řetězu, hliníkový rámování, hliníková závaží řídítek, brzdové páčky, spojkové páčky a speciální zařízení proti krádeži od Ducati

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY