Donlop představil novou řadu pneumatik Traimax Raid, která je určena pro cestovní endura a kombinované využití 50% asfaltu a 50% terénu.

Při pohledu na obutí některých rallyových speciálů vám bude jistě design vzorku nových pneumatik Trailmax Raid povědomý. Právě proto mají nové Dunlopy přídomek "Raid", protože jsou inspirovány designem oblíbených pneumatik Dunlop D908 a D908RR, které rádi používají rallyoví jezdci, pro jejich optimální poměr životnosti a potenciálu v terénu.

Dunlop má nyní v řadě Trailmax 5 zástupců pro cestovní endura, pokrývajících rozsah od čistě asfaltového ježdění, až pneumatiky po těžší terén. Meridian-Mixtour-Mission-Trailmax-Raid  - to je kompletní řada zakončená novinkou, která je určená pro středně těžká až těžká cestovní endura. Tedy pro motocykly počínaje cca 600 ccm až po největší cendura na trhu.

 

Přestože má nový Trailmax Raid na první pohled endurový vzorek pro 50/50 použití, britský výrobce slibuje ovladatelnost, životnost a funkčnost na vodě podobnou, jako mají čistě silniční pneumatiky. Vzorek ve tvaru kříže zvyšuje styčnou plochu při jízdě v přímce, čímž prodlužuje životnost pneumatiky při delších asfaltových přesunech. Současně mají příčné bloky dostatečné hrany, aby efektivně zabíraly v terénu. Postavení bloků do šípovitého tvaru zase účinně odvádí vodu směrem od středu pneumatiky, což zvyšuje celkovou bezpečnost jízdy za mokra.

Rozměry pneumatiky 19 a 21" pro předek a 17 a 18" pro zadek pokrývají celé spektrum výše uvedených motocyklů. K dispozici budou od 1. března 2023 za ceny, ze kterých nám jde mráz po zádech. Sada přední a zadní pneumatiky vyjde na cca 10500 Kč, bez ohledu na rozměr pneumatik.