Tento model severoamerické značky označovaný jako Formula S, je vybaven inteligentní telemetrickou technologií FLY SMART™ od společnosti QUIN®. Novinka je nyní k dostání v síti prodejců i v ČR.

Přilba FLY Racing Formula S, která je již k dostání na oficiálních webových stránkách společnosti ACI.cz, je první MX přilbou, která díky telemetrickému systému umožňuje detekci nárazu, nouzovou reakci a analýzu v reálném čase. Jedná se o zcela inovativní model, který nabízí bezpečný, pohodlný a futuristický zážitek a umožňuje uživatelům vytěžit maximum z každé jízdy nebo nájezdu na jejich oblíbenou trať, užít si svou vášeň bez obav a dokonce mít možnost analyzovat svůj závodní výkon na trati, každý skok a v případě crashe, i každý pád.

fly1

Budoucnost je tady!
Americký výrobce motocyklového vybavení pro MX, společnost FLY Racing, představuje přilbu Formula S. Jde o obrovský skok vpřed, pokud jde o inovace a pevné odhodlání integrovat nejnovější technologie, vždy se snahou o maximální ochranu uživatele a samozřejmě o zvýšení zážitku z jízdy. Tento model, který jako první v segmentu off-roadů obsahuje inteligentní telemetrii, nabízí mimořádnou jistotu a bezpečnost a také možnost sledovat naši činnost, abyste ji mohli analyzovat, studovat a dokonce sdílet s přáteli.

fly8

Díky aplikaci FLY SMART, vyvinuté společností QUIN®, přilba Formula S díky systému detekce nárazu odesílá životně důležité informace do nejbližšího okolí jezdce a záchranným složkám, jako je poloha uživatele, situace nárazu atd. Pro ty, kteří si předplatí APEX (prémiovou verzi této aplikace), je navíc k dispozici také možnost spojit uživatele se 112 (nebo ekvivalentem v zemi, kde se nachází), hovořit s nimi a informovat je o svém stavu, co potřebuje atd. Inovativní systém, který poskytuje dodatečný klid, protože jezdec ví, že v případě možného pádu helma sama automaticky upozorní na situaci.

fly2

Toho je dosaženo díky technologii Sensor Quin® Race, která se skládá z pěti senzorů, které během jízdy neustále vyhodnocují řadu údajů, a tím okamžitě detekují možnou kolizi. Přilba FLY Racing Formula S obsahuje také SOS maják, který umožňuje jednoduchým pětinásobným dotykem na přilbu upozornit kontaktní osoby a záchranné složky (pouze předplatitelé APEX) v případě, že potřebujete pomoc za jízdy. Ovšem skvělou službu poskytne i bez jakéhokoliv předplatného. Do helmy s majitel může (skrze aplikaci) nahrát několik telefonních čísel, které budou kontaktovány v případě vyhodnoceného pádu jezdce a tudíž helmy.

fly6

FLY Racing Formula S díky inteligentnímu telemetrickému systému umožňuje zaznamenávat údaje z každé jízdy, jako je rychlost, ujetá vzdálenost, převýšení, brzdění a zrychlení. Tyto údaje jsou nesmírně užitečné pro ty, kteří chtějí analyzovat svůj výkon a zlepšovat se pro další jízdy, a lze je sdílet s přáteli a známými. Pokročilá inovace, jejímž cílem je nabídnout komplexní zážitek na úrovni profesionálních jezdců všem nadšencům MX.

fly3

Bezpečnost jezdce je základem designu a konstrukce této nové přilby FLY Racing, což se projevuje v jejím telemetrickém systému, ale také v její konstrukci. Příkladem je adaptivní nárazový systém (AIS), který obsahuje. Jedná se o výsledek dlouholetého výzkumu a konstrukce v úzké spolupráci s předními lékaři, vědci a fyziky, což je vysoce výkonný ekosystém konstrukčního řešení a materiálů speciálně navržených pro rozptyl energie.

fly9

Skořepina přilby Formula S s homologací ECE 22.06 a zapínáním typu Double D je vyrobena z 12k uhlíkových vláken, která zajišťují celkovou odolnost a velkou lehkost. Kromě toho obsahuje sedm nárazových energetických buněk vylepšených technologií RHEON (superpolymer), strategicky umístěných v nejkritičtějších oblastech. Jedná se o technologii absorpce energie, která se přizpůsobuje širokému rozsahu rychlostí nárazu. Tento reaktivní materiál je měkký a pružný, ale v okamžiku, kdy dojde k nárazu, automaticky ztuhne, aby rozptýlil energii. Tyto nárazové energetické buňky výrazně zvyšují bezpečnost v případě pádu nebo nárazu, protože zmírňují energii konečného nárazu, která dopadne na hlavu jezdce.

fly4
Inovativní model americké značky obsahuje také EPS s dvojitou hustotou ConeHead, který rovněž zlepšuje řízení a absorpci energie nárazu, což se v součtu s výše uvedenými buňkami projevuje vysokou úrovní bezpečnosti ve všech typech scénářů.

fly7

Přilba FLY Racing Formula S, která váží pouhých 1290 gramů a je vybavena dobíjecí baterií s rychlým nabitím za dvě hodiny a výdrží až 60 dní, je již k dostání na oficiálních stránkách ACI.cz a v jejich dealerské síti ve velikostech XS až XL za cenu od 17.533 Kč (včetně DPH).

Foto: Petra Veselá