Harley Davidson představil svou Smart-Vest, motocyklový airbag vyvinutý ve spolupráci s italským výrobcem Dainese. Ten využívá elektronického systému D-air, podpořený třicetiletým vývojem.

Airbagová vesta Harley Davidson Smart-Vest pracuje s celou řadou senzorů, které více než 1000x za sekundu monitorují dění kolem jezdce a zpracovávají data v reálném čase. Airbag je navržen tak, aby se aktivoval při nárazu, v případě srážky s předměty, vozidly, zvěřinou, nebo také při nárazu zezadu.

have3

Senzory shromažďují kolekci dat, která pokud souhlasí s předem stanoveným schématem nárazu, iniciuí aktivaci airbagu pro ochranu hrudníku, zad a krku jezdce. Systém je poháněn integrovanou baterií s výdrží 26 hodin jízdy, která se nabíjí prostřednictvím USB konektoru.

have1

Na levé straně hrudi má jezdec kontrolku, která signalizuje stav vesty. Vesta se automaticky aktivuje až v případě, pokud eviduje vibrace motoru, nebo přesáhne rychlost vyšší než 10 kilometrů za hodinu. Současně se zařízení neaktivuje, pokud je vzdáleno od motocyklu, třeba pokud by uživatel zakopnul a upadl na vycházce.

have2

Vesty jsou zvlášť ve střihu pro muže i ženy, v rozsahu XS až 2XL. Mají perforovanou koženou podšívku pro pohodlné proudění vzduchu a elastické boční panely, aby vesta seděla na těle. Nesmí chybět samozřejmě kapsy a reflexní prvky z materiálu 3M Scotchlite Black Carbon.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

U nás budou tyto vesty v nabídce u importéra Dainese Yshop.cz a harlejáci si ji jistě budou moct objednat i na Šalamounce. Cena by se měla pohybovat kolem 900 €.