Trojice mimořádně oblíbených motorek o objemu 500 ccm, které jsou určeny pro držitele řidičského průkazu A2 se nyní můžou chlubit vylepšenými vlastnostmi spolu s novými barevnými variantami.

Všechny tři modely zdědily od modelů CB650R a CBR650R nové 41 mm obrácené vidlice Showa SFF-BP.

Mimo to mají všechny tři krásky litá kola s paprsky ve tvaru písmene Y. Modely CB500F spolu s CBR500R jsou nově opatřena dvěma brzdovými kotouči o průměru 296 mm. Ty jsou vybaveny radiálními třmeny značky Nissin. Také enduro verze CB500X je vybavena těmito brzdy, ale má navíc větší zdvih o něco lehčího 19-ti palcového kola.

Dostaly také nové lehčí kyvnou vidlici, která je tužší v rotaci a tím pádem pružnější ve směru do stran. Díky tomu je motorka lépe ovladatelná a poslušná v zatáčkách. Motorky jsou poháněny motorem o objemu 500 ccm, který dosahuje výkonu až 35 kW. Díky němuž na nich můžou jezdit i jezdci s řidičským oprávněním A2.

Dále mají vylepšenou jednotku elektrického vstřikování paliva PGM-FI, díky čemuž se zlepšil točivý moment a celkový charakter motoru.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

A teď je čas na barvičky jednotlivých krásek. Naháč CB500F bude dostupný v barevných variantách "Pearl Smoky Gray", "Mat Axis Gray Metallic" a v "Pearl Dusk Yellow".

Supersport CBR500R v barvách "Mat Gunpowder Black Metallic" spolu s výraznou grafikou, která zvýrazňuje křivky závodní motorky.

A konečně Enduro CB500X bude dostupné v "Mat Gunpowder Black Metallic" a "Pearl Organic Green".

Všechny tři modely budou bez pochyb dostupné i v barevné variantě "Grand Prix Red", což je typickou barvou značky Honda.