Los Angeleský Memorial Coliseum bylo svědkem první světové veřejné prezentace motokrosových speciálů Triumph.

V rámci závodu Super Motocross World Championship byly předvedeny dva motocykly Triumph TF250X. Označení TF250X bylo alespoň na plastech jedné z motorek a tak doufáme, že je to již označení finální.

Divákům předvedl motocykl Jeff Stanton, šestinásobný vítěz šampionátu a Ricky Carmichael, jehož stroj byl dekorován speciálním zbarvením.

Detailní technické informace prozatím nemáme a jak je u MX motocyklů, nebo alespoň motorů běžné, možná se je asi ani nedozvíme. Hovoříme tedy zejména o výkonu a průběhu motoru, ačkoliv nepochybujeme, že se velmi brzy někdo najde, kdo stroj protáhne na brzdě. A nebo možná teprve dozvíme - oficiální představení by mělo proběhnou 28. listopadu 2023.

Motor splňuje regulace dané několika šampionáty a dá se očekávat, že nezůstane pouze u něj. A u jeho objemu, který je 250 kubíků. Jistě se dočkáme i vyšší kubatury a podle Carmichaelových slov, bychom se ho měli dočkat i v jiných motoristických segmentech, čímž měl na mysli zejména enduro motocykly.

Prezentaci komentoval Ricky Carmichael: "Jsem nadšený z toho, že mohu před nadšenci tohoto sportu představit výsledek naší čtyřleté práce. Na motocyklu se jezdí velmi dobře, je rychlý a dle mého názoru je i velmi hezký. Jsem hrdý na to, že jsme práci s celým týmem dokončili ve stanoveném termínu. A nemohu se dočkat konce listopadu, kdy vám budeme moci říct všechny detaily"

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

K tomu přidal komentář Jeff Stanton: "Coliseoum je pro mě speciální stadión. A jsem rád, že právě zde mohu být s Triumphem. Grafika tohoto motocyklu je speciální pro tento účel a věřím, že tímto motocyklem budou fanoušci nadšení."