Triumph pokračuje v dávkování informací salámovou metodou. A zatímco detailně ukázal rám i motor stroje, motocykl jako takový je stále zahalen tajemstvím, ačkoliv se 3 minuty prohání po MX trati.

Triumph vydal, co se týče vývoje svého motokrosového motocyklu bezpočet různých prohlášení a také, v rámci seriálu Vision to Reality, tři videa, která se věnují detailněji vyvinuté technice. V tom posledním se na již hotovém motocyklu prohání vycházející motokrosová hvězda Evan Ferry společně s Rickym Carmichaelem na motokrosové trati.

Oba ve videu hýří superlativy, ovšem Triumph video umně nastříhal tak, že vlastně není na motocyklu téměř nic vidět. Místy si můžeme video zastavit, abychom se podívali na detailní zpracování kyvné vidlice, či na rám, nebo vršek řídítek, to je ovšem asi tak vše co lze na videu vysledovat.

Na první pohled je zřejmé, že byl použit podvozek KYB a video značně umlčelo hlasy kritiků, kteří tvrdili, že nový MX Triumph bude Yamaha s motorem KTM. Je vidno, že Triumph šel do značné míry svou cestou a nečerpal inspiraci ani u jednoho z konkurentů.

Vidíme dvě hydraulické pumpy, na pravé straně klasické tlačítko startéru, chcípák a na levé straně sdružený ovladač, skrze který bude možné volit jízdní režimy motoru a vypínat/zapínat kontrolu trakce, quickshifter a launch control. Tlačítkem "M" by pak mohlo být možné se přepínat mezi přednastavenými palivovými mapami.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Je zřejmé, že toto nic moc říkající video je předzvěstí plnohodnotného představení motocyklu. Otazník visí nad tím, jak dlouho bude Triumph stroj podrobovat zátěžovým testům. Je totiž možné, že si na finále ještě nějaký čas počkáme.