Triumph, který s velikou pompou před několika dny uvedl Scramblera 1200 a nabušený model XE pro rally Baja 1000 uvedl, že stroj nakonec závod nepojede.

Účast na tomto závodě měla být připomínkou starých Triumph Scrablerů, které svého času vzali na Baja 1000 Steve MCQueen, nebo také Bud Etkins. Neúčast na nynějších závodech není způsobena strojem, ale problémy do kterých se dostal jeho ambasador, závodní jezdec Ernie Virgil.

Ten se při tréninku na svém motokrosovém stroji o objemu 450 ccm zranil a zlomil si levou nohu. Podle doporučení lékařů se Baja 1000 nezúčastní a svou pozornost na řídítky Triumphu směřuje na rally Mexican Baja 1000, která se jede v dubnu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Ernie Virgil pro média prohlásil:

Když jsem čekal na motokrosové trati až mi dovezou Scramblera, rozhodl jsem si cvičně objet pár koleček na svém motokrosu. V prudké zatáčce jsem šel málo na plyn, přední kolo se mi zapíchlo do písku a motorka šla přeze mne. Přistála mi na levé hoze a i přes motokrosové boty mi zapříčinila zlomeninu holenní i lýtkové kosti těsně nad kotníkem. Jsem z toho absolutně zničený. Nejen sám ze sebe, ale také kvůli týmu, který dělal vše pro to, aby byl Scrambler pro závod připravený. Naštestí zlomenina je čistá a posdtoupil jsem úspěšnou operaci. Vrátím se domů a čekají mě 4 týdny na lůžku, než budu moct začít rehabilitaci. Doufám že proběhne rychle, protože v dubnu bych chtěl se Scramblerem absolvovat Mexican Baja 1000

 

@advpulse