O tom že se chce Triumph vrtnout do motokrosových a enduro motocyklů se píše už rok. Jen my jsme o tom psali již dvakrát. Do třetice posíláme nějaké aktualizované informace.

Naposledy jsme psali o angažmá jezdců Carmichaela a Cervantese a jejich manažerů, přičemž stále od Triumphu nezaznělo kdy že do toho chtějí praštit. Nyní hovoří o kompletní sezóně 2024, což značí, že by měli mít motocykl hotov do půlky příštího roku.

A protože se termín blíží, byl najat Bobby Hewitt, dřívější manažer týmu Rockstar Husqvarna, aby tuto pozici zastával u Triumphu.

Pro vývoj motocyklu byl nově najat Steve Westfall, který byl jmenován týmovým manažerem, který dostane pod ruku Dave Arnolda (bývalý manažer týmu HRC Honda) a společně spolu budou pracovat na vývoji šasi stroje.

Triumph současně najal Dudley Cramonda, který dříve pracoval v GP projektech Hondy a Aprilie a v Triumphu bude šéfovat vývoji motoru pro tento nový stroj.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Triumph se nebojí a sebědomě prohlašuje, že má dostatek zkušeností a prostředků pro to, aby si všechno vyvinul a vyrobil sám. Prozatím hovoří o vstupu do Světového šampionátu MX2 s motocykly 250SX a 250MX. Což nebude mít úplně lehké, protože konkurence zde je velmi ostrá. Aktuálně okupuje prvních 10 příček šampionátu 6 rozličných značek.