Yamaha by mohla v roce 2022 oživit trh supersportovních motocyklů modelem YZF-R7. Již má udělená všechna povolení.

Yamaha YZF-R7 je motocykl, který byl vyráběn v roce 1999 jako omezená 500 - kusová homologační série, aby se Yamaha mohla účastnit tehdejších šampionátů WSBK a osmihodinového vytrvalostního závodu v Suzuce. Podle homologačních materiálů to vypadá, že by mohla v roce 2022 přivést na trh nový model, postavený na základě motoru CP2.

Motor CP2 je nám důvěrně známý - používá ho model MT-07, Yamaha Ténéré 700 a také Tracer 700. Yamaha cítí potenciál, že by s ním mohla oslovit další zájemce, kteří se rekrutují ze skupin kolínkářů. Zřejmé je, že Yamaha využije stávajícího rámu MT-07, aby udržela náklady v této cenově citlivé kategorii na uzdě. A nebo naopak - je možné že motoru CP2 přidá turbo, jak se již dříve spekulovalo.

Paralelní dvouválec o objemu 687 kubíků dává nejvyšší výkon kolem 75 koní a je možné, že pro účely sportovního motocyklu bude ještě trochu poladěn. Stroj by se tak mohl zařadit po boku například Aprilie RS660 a stát se pro mnohé zájemce vstupenkou do silnějších supersportů, poté co jezdci získali plný áčkový řidičák.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Výše uvedená ilustrace se objevila v japonském časopise Autoby a tak nějak bysme si R7 mohli klidně představit.