Před několika měsíci vydala Suzuki nový model naháče GSX-S1000, který přinesl veliké množství inovací. Zejména co se elektroniky týče, aby Suzuki srovnala krok s nejnovějšími trendy. Nyní je možné koupit limitovanou edici SERT.

 

SERT, tedy celým názvem "Suzuki Yoshimura SERT Motul Team" je speciální edicí GSX-S1000, která vychází zejména z barev tohoto závodního týmu. Pokud byste zatoužili po tomto jedinečném stroji, budete si ho muset přivézt z Francie, což vlastně není dnes žádný problém.

Suzuki etabluje svůj řadový litrový čtyřválec do již několika modelů. Když pomineme ostrý superbike GSX-R1000RR, můžeme ho vedle GSX-S1000 také najít v novém cestovním GT-čku. V případě GSX-S1000 SERT podává agregát výkon 152 koní při 11000 otáčkách. Motor disponuje třemi jízdními režimy, kontrolou trakce nastavitelnou v pěti úrovních, podvozek značky KYB s možností nastavení předpětí a útlumu. Tradičně je stroj vybaven systémy Easy start a Low RPM, které usnadňují nepříliš zkušeným jezdcům rozjezd.

Originální GSX-S1000 je v základu modro-šedá, s černým rámem a modrými koly. Případně šedo-černá, s černými a šedými plasty a černými koly. Limitovaný SERT barevně vychází z barev závodního týmu, který vyhrál seriál EWC 2021 a barevné pojetí je závodně pestré. Včetně barevných kol. Škoda jen že se úpravy nepromítly do mechanických změn, aby v rámic této edice přibylo pár koníků navíc.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY