KTM, alias koncern Pierer Mobility se při příležitosti prezentace výsledků hospodaření za rok 2021 pochlubil, že v blízké budoucnosti přinese na trh čtyři nové čistě elektrické motocykly.

O motocyklu E-Pilen už víme nějakou dobu. KTM ho prezentovala jako koncept na konci dubna loňského roku. Nyní to vypadá, že na stejném základě bude postavena i oranžová iterace, pod názvem E-Duke. Společným jmenovatelem motocyklů bude 10 kW motor (13,4 koní), který bude poháněn z fixní nevýměnné baterie o kapacitě 5,5 kWh.

Vedle toho přijde nová varianta elektrického Freeride - model E LV, který by měl oproti současnému endurovému modelu být zaměřen spíše na louku a příměstské žbrblání, protože oproti současnému Freeride E-XC bude mít poloviční výkon 9kW a pro delší dojezd o 50% větší baterii. Taktéž o kapacitě 5,5kWh. Ta bude výměnná, jako u současného E-XC.

Důležité je, že KTM hodlá udržet cenu budoucího Freeride E LV pod 10 tis €, což by mohlo být o nějakých 70 tis Kč méně než stojí současný Freeride E-XC. Prodeje tohoto motocyklu by měly začít v roce 2023.

Jako další model by měla přijít malá dětská KTM E10. Motocykl pro nejmenší motorkáře o výkonu 0,5kW s kapacitou baterie 340 Wh. Tato baterie by měla být výměnná. Datum vydání prozatím není určeno.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY