Royal Enfield 650 SG byl ozdobou posledního milánského motocyklového veletrhu. Sic skrčen v koutku a neanoncován, stál ve své skleněné ohrádce krásně nasvícen a sliboval mnohé. Co se z toho vyplní?

Na první pohled šokoval vizuálně těžkými a plnými koly, pěkně provedenou kapličkou přístrojů a dvěma kulatými přístroji v TFT provedení. Místo řidiče bylo vkusně zařízeno hezkými ovládacími prvky, gripy, i zrcátky v koncích řídítek. Finální model asi nebude tolik extravagantní a zahraje na více klasickou strunu.

Kola má vyplétaná, nemá monopost, ale sedačku i po spolujezdce a vizuálně již tolik nevyčnívá. Což nakonec nemusí vadit, protože nových cruiserů tohoto typu se dá napočítat na prstech jedné ruky a Royal Enfield s ním může udělat solidní prodejní úspěch.

Jako pěst na oko jsou hliníkové kufry. Ty ale nebudou součástí a jsou jen na testovacím modelu, coby závaží. V prodeji by měly být výrazně menší a konvenční plastové. Stejně tak je vidno, že bude k dispozici i varianta s litými koly.

Podle rozboru fotografií je zřejmé, že z showbike který byl prezentován na EICMA se toho do reálu dostane pramálo. Na testovacích strojích nejsou ani krásné ovladače na řídítkách, zrcátka v jejich koncích, stylové brzdy RE a nakonec ani ony krásné přístrojové budíky. Nicméně, jsou to stále ještě prototypy a jízdní muly. Snad se ještě něco k lepšímu obrátí.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY