Čínská společnost Colove, která u nás rozhodně není neznámá, oficiálně potvrdila, že připravují sportovní motocykl, který bude osazen novým čtyřválcovým motorem o objemu 400ccm. Jestli se ovšem dostane i na evropský trh není zatím jasné. 

Ano, Colove je jedním z výrobců, díky nimž se ve světě produkují motocykly pod značkou Jawa, včetně RVM 500 by Jawa, která se dá koupit i u nás. Nyní se fabrika oficiálně pochlubila strojem, který ponese název Excelle 400RR. Vybaven bude řadovým čtyřválcovým vysokootáčkovým motorem s vrtáním a zdvihem v hodnotách 59x36,5 mm, včetně poměrně vysoké komprese 13,1:1. Ten slibuje výkon 74 koní při 13 500 ot./min., maximální rychlostí přes 220 km/h s celkovou hmotností pod hranicí 160kg. To by ze stroje mělo udělat malou bestii.

Podle dostupných výkresů to vypadá, že bude použit i slušný podvozek s letmo uloženým kolem, zasazeno v příhradový ocelovém rámu a moderním a agresivním designem kapotáže. Mezi dvěma světly je umístěné centrální náporové nasávání vzduchu, po stranách jsou pak navrženy moderní winglety, které pomáhají při vysoké rychlosti motocykl vpředu více zatížit.

Světová veřejnost se zatím nechala slyšet, že se domnívá, že se jedná o kopii některého zahraničního projektu. Na to šéf výroby odpověděl, že takovou skutečnost popírá, a že pokud bude kdokoli schopen prokázat, že byl jejich čtyřválec zkopírován z již existujícího motoru, tak jeden z nich sní... 😂

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY