GASGAS se připravuje na uvedení svého prvního silničního modelu na trh. Na základě platformy KTM 690 vyjede s cestovním endurem ES 700 a supermoto strojem SM 700. Mimochodem z dokumentů vyplývá, že by mohl koncern Pierer znovuoživit značku Husaberg, i když možná jen pro americký trh.

Informace vyplývají z homologačních dokumentů, které koncern Pierer Mobility předložil minulý týden americkým úřadům. V nich je uvedeno několik řad motocyklů, které by chtěl koncern uvést do prodeje. Pod kódovými označeními HQV (Husqvarna), GG (GASGAS) a HSB (Husaberg) by chtěl začít prodávat nové modely motocyklů.

GASGAS ES 700 by měl sdílet majoritu komponent s KTM 690 Enduro R a Husqvarnou 701 Enduro. GASGAS SM 700 zase s modelem KTM 690 SMC R a Husqvarnou 701 Supermoto. Nakolik budou motocykly odlišné je nyní nemožné říci. Dá se předpokládat, že většina komponent bude shodná s uvedenými sourozenci. A podobně jako tomu činí GASGAS u endurové produkce, je možné, že bude mít některé díly jiných výrobců. Například jako brzdy a spojkové komponenty používá namísto Bremba značku Braktec.

Obecně by se dalo říci, že GASGAS by mohl využívat trochu levnějších komponent, aby se mu podařilo dosáhnout lepší ceny. K jisté nelibosti mateřského koncernu byly u ukrajinského dealera Motopulse uveřejněny ceny. GASGAS ES 700 má uvedenou cenu 371960 hřiven. U stejného prodejce stojí KTM 690 Enduro R 387600 hřiven. GASGAS tedy vychází o 4% levněji, což by v našich podmínkách odpovídalo doporučené ceně cca 288 tis Kč (o 12 tis. Kč levněji než KTM 690 Enduro R). Podobně tomu bude u supermota.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Obrázek v úvodu je ilustrační