Honda Hawk 11 se má ukázat až za 10 dnů. My vám ale ukážeme její reálnou podobu již dnes. Alespoň na sérii nepříliš kvalitních fotografií, které se podařily ukořistit při natáčení stroje ve studiu.

Jak jsme se o novince rozepsali v našem minulém článku, Honda Hawk 11 (případně Hawk 1100, jak se také občas zmiňuje) bude osazena motorem, který jako první integroval motocykl Honda Africa Twin 1100. Tento povedený řadový dvouválec o objemu 1084 ccm se snaží Honda osadit do čím dál většího množství motocyklů a po Africe, Rebelu a NT1100 bude tedy Hawk 11 čtvrtým do mariáše.

Motor o výkonu 102 koní poskytuje kroutící moment 105 Nm. Hawk by mohl navíc dostat trochu jiné odladění, což by mohlo i nějaký ten koník přidat. Hawk 11 se má oficiálně představit na veletrhu v Osace ve dnech 19-21. března 2022. Honda ale již vyjela s druhým teaserem, kde se stroj odhaluje ve větší míře a pokud z teaseru vystříháme obrázky a značně je"rozsvítíme" v Photoshopu, vyniknou nám víc než jen kontury stroje.

Předně vidíme, že Hawk 11 je postaven na základě rámu z Africy Twin, což by mělo pro Hondu znamenat snížení jednotkových nákladů, pro zákazníka zase jistotu pevného rámu, který když vydrží nešetrné zacházení na cestovním enduru, v pohodě vydrží i sportovní silniční zátěž.

Podvozek by měl být podobný, jaký má čistě silniční NT1100 s tím, že by mohl být továrně trochu tvrdší. Stejné by měly být i brzdy, tedy radiálně ukotvené třmeny Nissin. Video také ukazuje velmi neobvyklé řešení zrcátek, která jsou ukotvena na vrchu kapotáže.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Do Osaky nám zbývá ještě 10 dnů. Honda bude jistě stroj čím dál více poodkrývat, aby na jeho premiéru nalákala co nejvíce zájemců. Takže další širší odhalení můžeme čekat během několika dnů.