Indian Motorcycle přidává v roce 2023 do své rodiny Chief nového cruisera, ten nese název Sport Chief. Jedná se o výkonný cruiser s velkou možností personalizace s využitím prémiových komponentů, to vše v typickém americkém stylu.

"Od svého uvedení v roce 2021 sklidil přepracovaný Indian Chief neuvěřitelnou zpětnou vazbu od jezdců z celého světa," uvedl Mike Dougherty, prezident Indian Motorcycle, v tiskové zprávě společnosti. "Se zavedením Sport Chief je řada Indian Chief pro rok 2023 rozmanitější - nabízí širokou škálu možností výkonu a stylu tak, aby vyhovovaly osobitosti a preferencím každého jezdce."

Sport Chief je vybaven tmavým motorem Thuderstroke 116, který nabízí točivý moment 162 Nm. Je to stejný blok, jaký najdete u modelů Chief Bobber Dark Horse, Super Chief Limited, Chieftain Dark Horse a dalších. Motor je umístěn v rámu z ocelových trubek, ten je zavěšen na 43 mm USD vidlici KYB vpředu a zadním tlumiči Fox s nastavitelným předpětím. Konfigurace podvozku poskytuje úhel náklonu 29,5 stupně, takže je vhodnější pro temperamentní jízdu. Vpředu i vzadu jsou použity brzdiče Brembo a litá černá kola jsou obuta do pneumatik Pirelli Night Dragon.

Sport Chief je dodáván se 4 palcovým dotykovým displejem s integrovaným systémem Ride Command, který nabízí několik konfigurací, podrobnou navigaci, připojení Bluetooth k chytrému telefonu a řadu dalších funkcí. Dále je stroj vybaven třemi jízdními režimy, tempomatem, bezklíčkovým zapalováním, ABS a USB nabíjecím portem. Do standardní výbavy patří přední polokapotáž kolem světla a 6 palcové nástavce na řídítka.

„S modelem Sport Chief jsme chtěli zachovat stejně bezstarostný přístup a sílu amerických strojů, ale zároveň tyto vlastnosti ještě více zvýraznit pomocí komponentů, které nejenže ztělesňují styl a výkon, ale zvedají laťku v celé kategorii výkonných cruiserů.“ řekl Ola Stenegärd, ředitel průmyslového designu Indian Motorcycle. Jezdci, kteří chtějí na Sport Chief přidat nějaké osobní prvky, si mohou vybrat z mnoha vylepšení, včetně zvýšení řídítek, plexiskla, různých možností sedadel a vylepšení zadního odpružení Piggyback FOX.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Sport Chief bude u autorizovaných dealerů k dispozici od března 2023 a cena se bude pohybovat od 18.999 USD.