Po několika letech křečí, které vyústily k přechodu značky a technologií pod nového vlastníka TVS, otevírá Norton svůj první britský obchod. Vedle prodejny v ikonické The Bike Shed chce v rámci Velké Británie otevřít ještě dalších pět dealerství.

The Bike Shed of London je ikonický motocyklový prostor nacházející se na okraji londýnské City, na sever od londýnského Toweru. Nachází se v něm motorkářská restaurace, tetovací studio, holičství a společenské prostory, kde se konají různé akce s motocyklovou tématikou. Bike Shed využívá ohromných podzemních prostor s klenutými stropy, které vznikly při stavbě železničního mostu. Na jeho jedné straně je vstup do motorkářské restaurace, na jeho druhé straně roky chřadly zbytky "staré hospody", které jsou nově zrekonstruovány pro vlajkový obchod značky Norton.

Investice nového vlastníka do značky ve výši 100 milionů liber měla za úkol zrevitalizovat značku. Mimoto že se po nekonečném čekání povedlo dotáhnout do kýženého cíle vývoj a sériovou výrobu superbajku Norton V4S, modernizací prošlo také Commando 961. A zrovna tyto dva stroje můžeme nalézt v Bike Shed, na místě si je můžete vyzkoušet, projet se a klidně si je i koupit.

Součástí prodejny je samozřejmě i kolekce oblečení od Savile Row Fashion, která reflektuje dekády historie značky. Otevření tohoto vlajkového obchodu je nový start Nortonu ve Velké Británii. V přípravě je otevření dalších pěti dealerství. Jedno další by mělo být na východě Londýna, další v Gatwicku jižně od Londýna, další v Sheffieldu na severu Anglie, poblíž Plymouthu na západě a také v Northwichi, kousek jižně od Manchesteru.

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Všechna tato dealerství budou poskytovat Britům i plnohodnotný servis, skladové zásoby i předváděcí jízdy. Nová éra Nortonu samozřejmě začíná v Británii, právě proto, že zde má nejsilnější potenciální zákaznickou skupinu. Podobně jako Jawa právě u nás. Dá se očekávat, že pod křídly silného a finančně zajištěného partnera se bude Nortonu dařit. A tato skutečnost se odrazí i na českém trhu, kde Norton zastupuje MR43.