V září se u některých prodejců Triumphu objeví velmi zajímavá limitovaná série modelu Bonneville T120, věnovaná někdejšímu králi Rock´n´Rollu Elvisu Presley.

Elvis Presley byl po drtivou většinu svého života spjat s motocykly Harley Davidson. Na začátku své "motocyklové éry" jezdil na 165cc dvoutaktním Harley Davidsonu Model 165 ST, aby pak následně přesedlal na FLH Hydra Glide, poté na Electru Glide a tak dá a tak dál.

tel1

Přesto mu nedělalo problém jezdit na čemkoliv. Již v roce 1965 chvíli jezdil na Triumphu Bonneville T120, aby pak v komedii Stay Avay Joe ztvárnil svou roli za řídítky Triumphu Bonneville 650 Desert Sled. Tento motocykl mu natolik učaroval, že objednal 9 kusů modelu T120, které daroval svým přátelům, se kterými tvořil samozvaný "gang" Memphis Mafia.

tel6

Tuto historickou skutečnost nemůže Triumph nechat jen tak ležet ladem a tak po dohodě s držiteli práv uvedl nový Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition. Ten je opatřen logem, které vychází z někdejší televizní show Comeback Special z roku 1968, která dostala Elvise k mikrofonu po sedmileté pěvecké odmlce.

tel2

Nápis ELVIS, který je vyveden na bočních kaslicích evokuje někdejší nápis, který byl v show Comeback Special vyveden ze stovek svítících žárovek. Tento nápis s podpisem Elvise Presleyho lze nalézt i na nádrži a Elvisův podpis s pořadovým číslem stroje limitované edice je laserem gravírován i na klemách držící řídítka.

tel4

Návrat k pěvecké kariéře Elvise Presleyho je připomenut i logem skupiny TCB, které je vyvedeno na předním blatníku.

tel3

Triumph Bonneville T120 Elvis Presley Limited Edition je osazen motorem o objemu 1200 kubíků. Ten poskytuje výkon 80 koní při 6550 otáčkách. Motocykl je vybaven dvoumístným sedlem ve výšce 790 milimetrů, brzdami Brembo a ABS systémem poslední generece. Osvětlení je kompletně LED-diodové.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Nesmí chybět moderní fičury jako kontrola trakce, tempomat a USB nabíječka. Motocyklů bude vyrobeno pouze 925 kusů, což znamená, že zájemci by si již nyní měli zajistit předobjednávku, protože zájem bude jistě značný. Cena by se mohla pohybovat cca kolem 425 tis. Kč.

tel5