V druhé půlce tohoto roku si budete moct objednat speciální edici modelu Trident 660, která je vyvedena v barevném schématu oslavující vítězství Triumphu na nejnáročnějším závodě na světě.

Červeno-mordro-bílá trikolóra sluší snad úplně každému motocyklu. V případě Triumphu Trident 660 Special Edition je barevné schéma odvozeno od závodního speciálu "Slippery Sam", který mezi lety 1970 a 1975 kraloval Tourist Trophy na ostrově Man. Tehdy byl stroj Slippery Sam poháněn právě motorem Triumph Trident, o objemu 750 ccm. Připravovaná novinka je označena číslem 67, což je jedno z čísel závodních speciálů, které se závodu účastnily.

trd4

Triumph Triden 660 Special Edition není pouze o barvě. Z výroby je osazen některými komponenty, které jsou jinak součástí příplatkové výbavy. Je to malý flyscreen nad předním světlem, vyvedený v barevné kombinaci stroje, aerodynamický kryt hliníkový motoru a také standardně montovaný řadící quickshifter.

trd1

Zbytek stroje je nezměněn. Tříválcový motor o objemu 660 poskytuje výkon 80 koní při 10250 otáčkách a maximální točivý moment 64 Nm při 6250 otáčkách. Motocykl je osazen podvozkem Showa. Přední tlumiče jsou nenastavitelné, zadní monoshock poskytuje pouze možnost nastavení předpětí pružiny.

trd2

Přední kotouče jsou bržděny dvoupístkovými třmeny Nissin, které menežuje nevypínatelný systém ABS. Motor disponuje dvěma jízdními režimy (ROAD a RAIN) a jezdec je může přepínat i díky TFT barevnému přístrojovému panelu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Co se týče ceny, tak ta byla prozatím uvedena pro USA a je zcela stejná jako u standardního Tridentu 660. Je ale možné, že pro Českou republiku bude odlišná.

trd3