Zejména KTM dostane konkurenci v podobě Ducati Desmo450, kterou chce italský výrobce začít prodávat ve street-legal variantě.

Ale až v roce 2027. Ducati Desmo450, ačkoliv již sbírá zajímavé úspěchy v italském MX šampionátu, je stále prototyp. Výrobce ho na základě získaných zkušeností stále vyvíjí a sbírá zkušenosti. Jeho sériová výroba je naplánována na příští rok.

cai1

Za další dva roky by chtěla Ducati přijít s dualsportem na značkách, který by měl rozvířit poměrně stojaté vody kategorie 450, ve které se etablují prakticky jen tři značky. Ducati má zpracovaný to-do list, který se snaží plnit, potvrdil její jezdec Tony Cairoli. Podle něho by se měla ukázat homologovaná verze endura Ducati Desmo450 na podzim roku 2026.

cai2

Do prodeje by pak měla přijít v roce 2027, poté, co si Ducati splní několik pro ni důležitých milníků, které mají představovat kalibr spolehlivosti a výkonu. Pro splnění emisních norem je zřejmé, že motor bude muset projít určitou fází revize, stejně jako podvozkový systém a vlastně komplet elektrická instalace a brzdový systém. Bude jistě vyměněno i zadní kolo za 18-palcovou verzi.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Cairoli také potvrdil, že v plánech Ducati je i slabší verze s objemem motoru 250 kubíků.