Yamaha vydala video teaser, který napovídá, že devátého října přijde její velká chvíle a uvede na trh dlouho očekávaný supersport R9.

Yamaha postaví nadcházející R9 mezi již stávající R7 a aktuálně svou vlajkovou loď R1. R-jednička se bude na konci roku 2024 stahovat z prodeje a nadále se bude z důvodu nesplnění Euro5+ prodávat pouze coby okruhový speciál bez silniční homologace. Yamaha R9 by měla nastoupit na její místo, byť se svými cca 120 koňskými silami bude stále ve stínu své předchůdkyně, která jich má 200.

yar91

Fotografie jsou ilustrační, ale měly by do značné míry napovídat budoucí vzhled, který by se měl držet podobných linek jako u již prodávané R7. Distingovaný zvuk z video teaseru napovídá, že R9 bude poháněna motorem CP3, který by mohl poskytovat výkon někde mezi 120 a 130 koňmi.

 

Uvedený teaser je předzvěstí určité salámové metody, kdy nám bude Yamaha odhalovat R9 v detailech, než dojde k uvedení kompletnímu, onoho devátého října.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Yamaha vyjela s novým sloganem "dawn of a new era", který má modrému týmu definovat nový segment středněobjemových supersportů, které se stanou konkurenty MV Agustě F3, Ducati Panigale V2, případně nadcházejícím KTM-kám.