Když může Mercedes s tučným příplatkem prodávat Renaulty s hvězdičkou na kapotě, proč by Harley Davidson nemohl prodávat s tučným příplatkem přeznačené Benelli? Řekli si manažeři HD a dohodli se s majitelem této značky, že od příštího roku u něj budou vyrábět dvouválcové motocykly s objemem 338 ccm.

Společnost Zhejiang Qianjiang, jakožto majitel značky Benelli a výrobce všeho možného co se hýbe se na dealerském setkání vytasila s harmonogramem uvedení nových modelů pro rok 2020. Mimoto že začne Leoncino 800 prodávat v květnu a že v září hodlá uvést na trh dvouválcové cestovní enduro TRK800, nelze si nevšimnout, že v červnu má označen motocykl HD338.

Modrý rozsypaný čaj znamená nultou ověřovací sérii. Ta, pokud dopadne dobře, by se mohla stát startovním výstřelem pro nové malé HD z Čínské produkce. Ty by měly oslovit zejména fanoušky značky v asijských zemích, kde se maloobjemové motocykly velmi dobře prodávají.


Najdi 10 rozdílů - tahem nalevo a napravo

Jen si připomeňme, že designové skeče jsou přímo z rukou HD a je na nich zřejmé, že motor, rám, kyvná vidlice i podvozek jsou identické s výše uvedeným čínským strojem. Stávájící dvouválcový motor o objemu 300 ccm dává výkon 38 koní při 11500 otáčkách a 26,5 Nm krouťáku při 10000 otáčkách. Pro HD bude zvýšeno vrtání na 338 ccm, které by se mohlo odrazit v nárůstu výkonu o zhruba 10%.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Motor TNT 300 je známý tím, že produkuje podobný zvuk jako řadové čtyřválce a tak nadcházející HD určite nebude bublat v nízkých otáčkách.