Písmeno M je po celém světě synonymem úspěchu v závodním sportu a cílí na řidiče s mimořádně vysokými nároky nejen na výkon, ale i na exkluzivitu a individualitu. První zmínka označení M byla v roce 1972. Od té doby se toho mnoho změnilo, avšak označení stále přetrvává.

V roce 1972 zahájila společnost BMW Motosport GmbH, dnešní BMW M GmbH, svou výrobu závodních strojů označených písmenem M a to jak u aut, tak i u motorek. Výrazným prvkem se stal ikonický emblém BMW s třemi pruhy modré, červené a fialové barvy. BMW M je tak už po 50 let symbolem touhy a vášně k závodění. 

Co se týče samostatné motorky, tak model je navržen podle modelu S1000 RR, který byl uveden na trh v roce 2020. Celým názvem je tento jedinečný model BMW M1000 RR 50 Years M Anniversary.

Charakteristická je pro ní honosná barva Sao Paulo Yellow s výrazným emblémem BMW a s vyobrazenými velikými písmeny M spolu s již zmíněnými třemi pruhy na nádrži. 

Pozměněná nebyla jen estetická stránka, ale i částečně stránka technická. Motorka je standardně dodávána s paketem M Competition,  M karbonovými a frézovanými díly, řetězem M Endurance, je také vybavena kyvnou vidlicí z eloxovaného hliníku a paketem Sozius. Motorka je tím pádem o něco lehčí a navíc se dodává s aktivačním kódem pro M GPS Laptrigger.

Důležité je podotknout, že motorka bude na trhu ke koupi pouze tento rok od 21. května do 30. listopadu.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY