Z dostupných informací vyplývá, že čínský gigant si patentoval prototyp nahatého motocyklu s dvouválcovým motorem o objemu 1250 ccm od KTM. CFMOTO tak pokračuje ve své strategii obsáhnout ve své nabídce stroje pro většinu dostupných segmentů. 

Až doteď se většina asijských výrobců specializovala na malé modely a především skútry, ale CFMOTO je jedním z těch, kteří se rozhodli konkurovat těm nejlepším v Evropě a Japonsku. Navíc je už dlouho známo, že společně s KTM udržují v továrně úzké vztahy.

Podle náčrtů si lze povšimnout podobnosti s KTM 1290 Super Duke nejen na použitém motoru, ale je použito i letmo uložené zadní kolo. Samotný motocykl ale podle náčrtů používá jiný rám a je tak spíše inspirován 1250 TR-G, které CFko v Číně prodává. Tento cestovní model používá 1279 ccm V-twin a je tak přímou konkurencí pro jiná velkoobjemová GT, například od BMW. Tento motor poskytující výkon 140 koní by mohl být pro 1250NK možná i trochu ostřejší. Očekává se o 10 koní více.

Velkoobjemový naháč, ale působí velmi propracovaně. Je možné si všimnout vertikálně umístěné přístrojové desky, kde můžeme předpokládat barevný TFT displej. Náčrty dále obsahují i detaily jako jsou zrcátka, světla, blinkry a dokonce i držák SPZ, a tak se dá předpokládat, že se továrna bude snažit uvést tohoto vysoce výkonného naháče poměrně brzy. My jeho představení očekáváme na podzim letošního roku a evropská dostupnost by mohla být v létě roku příštího.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY