U Triumphu se už loni rozhodli, že se zúčastní mistrovství USA AMA Supercrossu, jakkoliv na to ve své nabídce zatím nemají žádný vhodný stroj.

Ricky Carmichel a Ivan Cervantes rozhodně nejsou ve světě endura a supercrossu žádnými nováčky, ovšem o tom že stali novými tvářemi Triumphu jsme psali už v červenci loňského roku, kde jsme i trochu polemizovali o tom, co by ze stáje Triumphu asi tak mohli sedlat. Článek najdeš zde.

Dnes už víme, že jezdci budou posílení ještě managery z tohoto segmentu Jeremym Aplletonem a Ianem Kimberem, kteří se nechávají slyšet, že jsou o tom programu na 100% přesvědčení a v rozhovoru je vidět, že seběvědomí jim rozhodně nechybí. V podstatě říkají, že jsou připraveni nabídnout světu další level ježdění pod svou vlajkou. Takovéto vystoupení z řady nám například nabídl loni i Harley-Davidson se svou Pan Americou a rozhodně nešlápl vedle.

 

Na podrobnosti si ale budeme stále ještě počkat. Všichni mlží, ale je jasné, že díky zapsání se na schedule závodu, budou muset již brzy svůj projekt ukázat světu. Po skouknutí videa jsme ale tak nějak nejistí. Protagonisti hovoří o tom jak jsou šťastní, nadšení, že všechno jde skvěle, zejména objíždění kamarádů na cestovním enduru Tiger.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Moc to nevypadá na to, že by se měl Triumph s čím vytáhnout, alespoň prozatím. Vkrádá se otázka, proč Triumph a AMA Supercross v USA? Protože spojené státy jsou klíčový trh této již Thajské značky, kde vyrábí dnes přes 90% své produkce.  USA Triumphu již nejednou zachránily "zadek", když se značce nedařilo a tak chce fabrika excelovat tam, kde to bude mít největší dopad. Máte nějaký tip s čím Triumph přijde? S raketovým motorem v pozadí jezdců?