Husqvarna prodává svého Svartpilena 400 od roku 2017. Prodeje očividně nejdou tak jak by si přála, protože již po pěti letech bude inovovat na zcela nový model.

A nebo po šesti, pokud by měl být Svartpilen motocyklem roku 2023. Což je stále dost málo, protože obvyklý čas pro radikální změnu bývá kolem devíti až deseti let. Budoucí Svartpilen, ačkoliv by měl stavět na stejném motoru jako doposud, dostane nový rám a nové vlastně téměř všechno.

Prototyp je vizuálně výrazně lehčí a již nešokuje výstředním designem, jako tomu bylo u první generace. Nemusí to být finální verze a předpokládáme, že třeba podsedlový rám by ještě klidně mohl být překryt nějakými plasty. Pod motorem se jistě ukáže nějaký kryt. Vidět je vedle menšího a zřejmě i lehčího příhradového rámu i zcela nová a jistě lehčí kyvná vidlice.

Za zadním kolem již nemá lízátko a držák registrační značky. Za sedačkou je klasický blatník. Namísto kulatého "budíku" přijde barevný TFT displej.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Při porovnání dimenzí aktuálního a budoucího Svartpilena také zaujme, že novinka by měla být znatelně delší. A nebo nižší. A nebo obojí.