Aprilia si připravila pro rok 2022 novinky, které se přelévají celou nabídkou, od nejmenších 125 až po největší RSV4.

Na vrcholu nabídky stojí Aprilia RSV4 Factory a Tuono V4 Factory, které mezi zákazníky vyjíždí ve variantách od 175 koní s motorem o objemu 1077 ccm pro Tuono, do 217 koní s motorem o objemu 1099 ccm pro RSV4. Společný pro oba dva modely je nová barevná kombinace Ultra Dark, která je charakterizovaná černou matovou barvou se zlatými detaily.

Stranou nestojí ani malé Tuono, který dostalo nově naladěný motor a bylo mu přidáno 5 koní na výslednou hodnotu 100. Ty dosahuje při 10500 otáčkách a nejvyšší kroutící moment 67 Nm dosahuje při 8500 otáčkách. Tuono 660 má oproti RS 660 kratší zpřevodování a proto se jedná o trochu zlobivější stroj, než je plně kapotovaný sesterský supersport.

Sportovněji pojatá RS 660 přichází jako Limited Edition 2022, která oslavuje vítězství Aprilie v americkém Twin Cup šampionátu. Motocykl je v barvách americké vlajky a nesmí chybět typické hvězdy. Bude ho vyrobeno 1500 kusů a bude vybaven standardní výbavou, která zahrnuje náklonové ABS, náklonovou kontrolu trakce, tempomat, anti-wheelie a nastavitelnou úroveň brždění motorem.

Nejmenší modely s motorem 125 kubíků pro nejmenší řidiče přišly také s drobnějšími modernizacemi. Je to zejména motárdová Aprilia SX 125 a endurová Aprilia RX 125. Oba modely přicházejí pro rok 2022 s novým designem polepů, kdy u supermota máme větší podíl stříbrné barvy a endurová RX 125 je zase výrazně zbarvena do modra.

A aby nezůstaly stranou ani silniční nejmenší dvácy, tak nový design získala i Aprilia RS 125 GP Replica. Ta ve svém designu získává aktuální grafiku ostrých GP závodních motocyklů. Revidovaný motor získal inovovaný výfukový systém a novou řídící jednotku Marelli MIUG4, které dohromady přinesly vyšší točivý moment o hodnotě 11,2 Nm.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Nový je také ABS systém Bosch, který i u takto malého stroje zajišťuje stoppie-control, aby se mládežníkům nedařilo dělat na křižovatkách frontflipy. V rámci třídy zajímavé je to, že přes obejm motoru 125 kubíků je motocykl vybaven řadícím quickshifterem.