Během KTM Adventure Rider Rally v americkém Idahu oznámila rakouská společnost KTM příchod inovované verze motocyklu KTM 890 Adventure R. Ta přináší hromadu novinek.

Na prvním místě stojí tlumiče WP XPLOR, které pro modelový ročník 2023 přinesly přenastavení pro vyšší komfort na dlouhých trasách. V nové revizi přinášejí lepší zpětnou vazbu a progresivnější pomalý útlum. Na druhém stojí kompletní redesign plastů a kapotáží, nádrží počínaje, přes boční plasty a nové a menší plexi.

Důvodem redesignu bylo mimo faceliftu také vylepšit aerodynamiku motocyklu a vylepšit ochranu jezdce před vlivy počasí. Dalším důvodem bylo lépe ochránit motocykl jako takový před následky pádů - byly zvětšeny plasty tak, aby kompletně přikryly chladič a tím ho dodatečně ochránily. Z důvodu lepší aerodynaminky je i nová přední maska, která umožnila o něco výše posadit přední blatník. Nová je i ochrana motoru.

Před řidičem je nový 5-palcotý TFT displej s inovovanou grafikou, který je nově posazen trochu výše a nabídne jezdci lepší přehlednost, zejména při jízdě ve stupačkách. Nově v sobě integruje plnohodnotnou navigaci.

Novou revizí prošlo i OFFROAD ABS, které lze nalézt pod OFFROAD MODE. To plně těží z inovované 6-osé měřící jednotky a ABS systému Bosch 9.3 MP. Jako volitelné příslušenství nabízí KTM RALLY MODE.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Pokud by nový zákazník zcela přesně nevěděl jaké režimy si koupit při pořízení motocyklu, KTM nově nabízí DEMO MODE - režim, který má po prvních 1500 kilometrů otevřené zcela všechny funkce. Během těchto 1500 km si je může záklazník osahat a následně se rozhodnout, zda-li pro některý ze zpoplatněných režimů má využití.