Triumph jako modelový rok 2022 oznámil příchod speciální edice Street Twina, Thruxtonu RS a Rocketu 3R a GT. Každý z těchto motocyklů přinese jiný příběh a bude vyráběn pouze jeden rok. Motocykly se začnou vyrábět v prosinci letošního roku.

 

V motocyklově rozvinutých zemích je o speciální edice zájem. Někteří menší výrobci dokonce prodají v různých speciálních edicích většinu své produkce. První u Triumphu je Rocket 3, který oslavuje monstrózní krouťák o hodnotě 221 Nm. Na tomto čísle staví celou limitovanou edici 221. Ta se bude zejména vyznačovat nádrží a předním blatníkem v červené barvě Red Hopper. Na nádrži s nápisem 221.

Druhý v pořadí je Triumph Thruxtor RS Ton Up Edition, který se inspiruje generací Ton-Up boys šedesátých a sedmdesátých let. Tito amatérští závodníci závodili na svých upravených motocyklech na předměstí Londýna a ten, který dokázal zajet vyměřenou trasu v plném provozu průměrnou rychlostí vyšší než 100 mil za hodinu, tomu se říkalo Ton-up boy. Tedy slangově u nás, jako když o někom říkáme že jezdí "plnej knédl".

V tehdejších dobách se motocykly pro dosažení takovýchto výsledků amatérsky drasticky upravovaly a jeden z nejúspěšnějších byl motocykl Triton - složenina motoru Triumph v rámu motocyklu Norton. Ze stylizace těchto strojů vychází nový Thruxton RS Ton Up Edition, který se vyznačuje speciální barevnou kombinací s ručně malovanými linkami. A samozřejmě nesmí chybět číslo 100 na bobku za řidičem.

Třetí speciál je Triumph Street Twin EC1 Edition. Ten je označkován symbolem EC1, kterým se označuje část Londýna hustě zastavěná klasickými cihlovými městskými domy. Aktuálně je to jedna z nejklasičtějších londýnských čtvrtí a Street Twin EC1 Edition tak má vyjadřovat nejklasičtější městskou motorku pro generaci bílých límečků.

Charakterizuje se velmi usedlou elegantní barevnou šedo-stříbrnou kombinací, opět s ručně malovaným linkováním.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY