Jonny Walker si za řídítky MX motocyklu Triumph TF 250 vybojoval první místo v soutěži Indoor Enduro of Champions. Zajímavostí bylo, že si každý účastník mohl do závodu vybrat zbraně jaké chtěl. Walker sesekal jak lehké dvoutakty, tak výkonné elektrické Starky.

 V endurovém světě stále rezonuje odchod Walkera od Bety. Podle svých slov, našel jiného výrobce, který mu bude věnovat dostatek pozornosti a podpory pro dosažení vítězných cílů. U Bety by se měli silně zamyslet, kam chtějí směřovat, pokud od nich odchází jezdec světové špičky - k úplnému nováčkovi se jménem Triumph.

wtri1

Potenciál jezdce i potenciál motocyklu Triumph TF 250 se ukázal velmi záhy v Newcastle Indoor Enduro of Champions. Walker vyhrál jak měřený tréning, tak Superpole. Následně vyhrál první a třetí závodní rozjížďku, přičemž v té prostřední exceloval Blazusiak na elektrickém (80-koňovém) Stark Vargu.

wtri2

Celkově Walker vyhrál, přestože startoval na papírově nejslabším motocyklu ve startovním poli. A dodal:

Jsem opravdu nadšený, jak se noc tady v Newcastle vyvíjela. Samozřejmě jsme na motorce strávili jen pár týdnů celkem a za tu dobu jsme udělali jen trochu práce na podvozku – na motor jsme se ještě ani nedostali. Výhoda mít kolem sebe dobrý tým je obrovská, a i za tak krátkou dobu jsme připravili motorku, která dokáže vyhrávat závody. Pořád je před námi hodně práce, ale začali jsme tím nejlepším způsobem. Hodně jsem testoval v Americe, ale nic se nevyrovná závodění, a proto jsem se vrátil do Velké Británie na Indoor Enduro of Champions. Věděl jsem, že to bude dobrý závod, a ukázali jsme, jak jsme konkurenceschopní se třemi vítězstvími ve třech závodech, ale zároveň jsme se také hodně naučili, a to je velmi důležité. Motorka je skvělá a tým byl fantastický, teď jsem opravdu nadšený z toho, co můžeme společně dokázat v budoucnu.

wtri3

K závodu se také vyjádřil Paul Edmondsom, ředitel Triumph Factory Enduro týmu:

Byl to skvělý den pro Triumph Factory Racing Enduro Team. Jaký debut pro motorku, obzvlášť v konkurenci jezdců této úrovně zde na Indoor Enduro of Champions. Byl to pro nás dokonalý zahřívací závod a jak Jonny, tak motorka si vedli perfektně. Z mého pohledu teď musíme jen pracovat, pracovat a pracovat. Už teď myslíme na první kolo EnduroCrossu ve Spojených státech, a na této akci budeme pokračovat ve vývoji motorky a doladění celého nastavení. Jsem velmi rád, že se vracím do Ameriky jako manažer týmu, a těším se na to, co jako tým dokážeme. Prozatím máme v plánu jen pár závodů, ale slibuje to být dobrý test pro motorku. Poté se samozřejmě vrátíme do Evropy na SuperEnduro, rozhodně nás čekají vzrušující časy.

Výsledek závodu po všech rozjížďkách vypadá takto:

  1. Jonny Walker (Triumph)
  2. Taddy Blazusiak (Stark)
  3. Brad Freeman (Beta)

 

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY