Piaggio uvedlo zcela nový elektrický skůtr, který díky třem různým verzím osloví nejširší řadu zákazníků.

Piaggio ví přesně kam směřuje svoji novinku. Mezi mládež, která tráví život na Tik Toku. Proto svou novinku prezentuje především na této sociální platformě. Piaggio ONE je konstruován a designován v Itálii a mládeži přináší koktejl barev, nápadů, bezpečnosti a moderních technologií. ONE je globální produkt a proto bude oficiálně představen 28. května 2021 na veletrhu v Pekingu. Evropští zákazníci si ho budou moct koupit na konci června.

Piaggio píše (ostatně jako všichni výrobci elektrických motocyklů), že ONE bude revolucí v elektromobilitě. Představuje kombinaci kvality, spolehlivosti a odolnosti. Nezapomíná na bazpečnost a požitek z jízdy. ONE míří především na mladou generaci, která uvítá nejnovější technologie a elektrický pohon.

Aby Piaggio oslovilo co největší skupinu zájemců, připravilo ONE hned ve třech variantách. Varianta "moped" ve verzi L1, je omezená maximální rychlostí 45 km/h. Provoz zajistí motor o výkonu 1,2kW a baterie s kapacitou 2,3kWh s dojezdem až 100 kilometrů. Potom to bude varianta L3 omezená rychlostí na 60 km/h s motorem o výkonu 2kW a s baterií o kapacitě 3,2 kWh, která poskytne dojezd až 85 kilometrů. Poté bude ještě k dispozici jedna varianta, která bude ovšem v České republice neprodávaná a určená pro "červené SPZ", které používají například v Rakousku, pro děti bez řidičského oprávnění.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

ONE je vybaveno velikým barevným přístrojovým panelem se senzorem okolního světla, automaticky regulujícím změnu barevného podání mezi dnem a nocí. Dále LED světlomety, bezdrátovým startováním a dvěma jízdními režimy. ONE je vybaven vyjímatelnou Li-ion baterií, která vychází z konstrukce konsorcia Piaggio, KTM a Yamahy

Piaggio ONE bude v České republice v prodeji od července 2021 za ceny 79990 Kč a 95900 Kč.