Qianjiang Motorcycle (QJMotor) se stal vedle CFMOTO druhým čínským výrobcem motocyklů, který potvrdil účast v mistrovství světa Moto3 v roce 2022.

QJMotor je jedním z největších a nejznámějších čínských výrobců motocyklů. Na našem trhu je znám především díky vlastnictví italské značky Benelli. Podle posledních zpráv by se navíc měl představit na mistrovství světa v kategorii Moto3. Do závodu plánují nastoupit s přeznačeným modelem KTM RC250GP poté, co uzavřeli dohodu s KTM a španělským týmem Moto3 Avintia Esponsorama.

 

Dohoda zní podobně jako u CFMOTO, obě značky tak nebudou vyvíjet vlastní podvozky pro Moto3, ale místo toho budou soutěžit s KTM RC250GP. Přičemž stejnou taktiku zvolí v letošním roce hned pět ze šesti zalistovaných fabrik. Chybět nebude GasGas a Husqvarna, tedy kolegové rakouské KTM, která bude samozřejmě také startovat. V podstatě tedy budou na startovní poli stát jen KTMky s Hondou, která tak uzavírá startovní pole.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

QJMotor do týmu moto trojek Avintia Esponsorama nasadí dva chráněnce VR46 Academy a to Mattea Bertelleho a Eliu Bartoliniho. CFMOTO mezitím spojilo síly s Prüstel GP a posílá do závodu čerstvě plnoleté avšak zkušené Xaviera Artigase a Carlose Tataye. Ti mají navíc zkušenosti z různých domácích sportovních soutěží, a jako jedinou čínskou značku ji najdete s týmem fabriky i na závodech v Isle of Man TT – NO LIMITS 2021 TWINS CHAMPIONSHIP. Tady se objevila již v roce 2013.Přejeme oběma fabrikám mnoho zdaru!