Dobré zprávy se čtou samy a tím spíše, když legendy žijí dál. Suzuki opouští Osamu Suzuki.

Nenechte se mýlit. Osamu Suzuki není v přímé linii se zakladateli značky. Firmu doslova vyženil, když si vzal za ženu vnučku pana zakladatele Shoko Suzuki-ovou. Osamu Matsuda nastoupil do Suzuki hned po dostudování univerzity v roce 1953. Schopný byznysmen začínal v účtárně a postupně se vypracoval až na generálního ředitele. Po svatbě s Shoko Suzuki si vzal její příjemní.

Osamu Suzuki byl strůjcem fenomenálního úspěchu značky Suzuki, když již v roce 1967 začal silně expandovat na západ (rozuměj na západ od Japonska) a mezi lety 1967 a 1974 vybudoval továrny v Thajsku, Filipínách, Pákistánu, Austrálii a Indii. Později využil partnerství s General Motors a pronikl do Afriky, Evropy a Ameriky, kde postavil továrny v Egyptě, Maďarsku a v Kanadě. A dále ve Vietnamu, Bangladéši a dalších zemích.

Suzuki ani doma neotálela a například v roce 2003 byla největším výrobcem vozidel v Japonsku. A nejenom v Japonsku. V některých zemích (jako například v Pákistánu) měla značka podíl 75% na prodejích automobilů a motocyklů. Osamu Suzuki stojí za prodeji vozidel Suzuki ve 190 zemích celého světa. V roce 2016 předal otěže firmy svému synovi Toshihirovi Suzuki. Mezi roky 2016 a 2021 působil v Suzuki jako poradce a symbol pro současné zaměstnance.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

Ve svých 91 letech se z firmy stahuje úplně a podle svých slov se chce více věnovat golfu, protože podle svých slov "v roce 2020 jsem stihnul pouhých 47 golfových turnajů"