Na posledním dealerském setkání byl přímo Triumphem promítnut obrázek s nákresem nového Rocketa. A nejenom to. Nový model dokonce projel přes jeviště.

Jestli je to předzvěst příchodu nového modelu není zřejmé. Ani jestli bude nový model vypadat takto. Je ale možné, že nový Rocket bude vypadat "i takto", protože ten stávající je spíše rozložitý cruiser, než raketa na dvou kolech. Rocket na obrázku je spíše veliký muscle bike a mohl by konkurovat třeba Ducati Diavel, nebo Moto Guzzi Audace 1400. Sic jen opticky, protože stávající Rocket má při objemu motoru 2294 ccm monstrózní kroutící moment 221 Nm, o kterém si mohou konkurenti nechat jen zdát. Na kresbě jsou zřejmé veliké změny. Předně je to jednostranná kyvná vidlice, která bude určitě hostit kardanovou hřídel. Jsou vidět také radiální brzdy (zřejmě Brembo M4) na předním kole. Stávající Rocket má axiální čtyřpístky Nissin.

 

Rocket se v Evropě již nenabízí a je možné ho koupit pouze v USA. A ani v USA není nabídka kdovíjak široká. Triumph nabízí pouze jedinou variantu (Roadster), kterou si můžete vybrat v jakékoliv barvě, pokud bude černá. A byla by určitě škoda, kdyby si tento motor nechal Triumph jen kvůli ekologické normě Euro 4 protéct skrze prsty. Je zřejmé, že Triumph na novém modelu dělá a takovýto muscle bike bude jako jedna z prodejních verzí. Triumph již prototyp ukázal. Na setkání s ním projel jezdec po jevišti, takže se zdá, že finální verze by nemusela být daleko.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY