BMW oznámilo vylepšení nejmenšího modelu v řadě BMW Motorrad – G310GS – pro rok 2021.

BMW G310GS je motocykl vybaven 313 ccm kapalinou chlazeným motorem, který nyní vyhovuje normě Euro5. Je vhodný i pro držitele řidičského oprávnění skupiny A2, protože má 25 kW.

Spojka byla vylepšená o asistenční funkci, jež pomáhá snažšímu zmáčknutí spojkové páčky. Současně byla vylepšena o anti-hoppingovou funkci.

BMW G 310 GS je nově vybaveno LED předním světlem pro lepší viditelnost v noci a LED blinkry pro lepší viditelnost v provozu. Nové LED přední světlo zajišťuje nejen mimořádně jasné a homogenní osvětlení cesty. Jsou zde tři funkce: dálková světla, potkávací světla v závislosti na státě a světlo pro denní řízení může být ovládáno pomocí ovládacích prvků na levé straně řidítek.

Spojková páčka i brzdová páčka jsou nyní nastavitelné ve čtyřech stupních. Poskytují tedy ergonomické výhody – zejména pro lidi s malýma rukama. Stupeň 3 nastavení brzdové páčky odpovídá stávající šířce úchopu. V prvním stupni je brzdová páčka o 6 mm blíž k řidítkům.

POSLEDNÍ SOUVISEJÍCÍ NOVINKY

K dispozici jsou také nové barevné varianty s metalickou šedou a další dvě vypadající jako stávající Rallye model velikého GS. Polárně bílé a šedé barvy, plus nová Kyanidová modrá. Červený a bílý vzhled bude ve sportovněji pojatých modelech. Cena bude teprve potvrzena.